Разрешава се и 100 процента запълване на капацитета на заведенията. 

...
Разрешава се и 100 процента запълване на капацитета на заведенията. 
Коментари Харесай

В Гърция сертификатите за ваксинация срещу COVID-19 вече няма да се изискват за влизане в закрити помещения

Разрешава се и 100 % запълване на потенциала на заведенията. 
 

Сертификатите за имунизация против COVID-19 към този момент няма да се изискват за влизане в закрити пространства от 1 май след като държавното управление одобри рекомендацията на експертния съвет към министерството на опазването на здравето на Гърция, заяви особено за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА. 

Кафенетата, ресторантите и заведенията са измежду обектите, където мярката отпада. Документът няма да се изисква и за туристите, които досега представяха документи за имунизация и преболедуване, когато влизаха в Гърция. 

Комисията намали и броя на наложителните бързи проби за неимунизираните чиновници, учители и преподаватели в университети от два на веднъж седмично. Служителите в лечебни заведения и домове за възрастни хора ще продължат да си вършат по два теста на седмица. 

Повече елементи във връзка с ограниченията ще бъдат дадени в министерско решение, което следва да бъде оповестено.  На конференция заместник-министърът на опазването на здравето Мина Гага съобщи, че съгласно здравния комитет носенето на маски в закрити пространства ще остане в действие най-малко до края на май.

Маските продължават да се предлагат и при скупчване на хора в открити пространства, съобщи тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР